Сега е сезонът на прасковите, които са едни от най-любимите ни плодове. Те са вкусни и много полезни, тъй като съдържат пектин, който подобрява дейността на стомаха и намалява нивото на вредния холестерол. В тях има още витамин С, което набавя голяма част от необходимата доза за деня, както и каротин. В прасковите има калий, който е добър за нарушения на сърдечния ритъм, желязо, фосфор, както и няколко ценни органични киселини.
Днес ще ви покажем как може да си направите вкусна и свежа салата с праскови:
Необходими продукти за 2 порции:
6 слайса прошуто
маруля или микс от различни зелени салати
няколко листа свежа метна
2 супени лъжици студено пресован зехтин
1 чаена лъжичка бял балсамов оцет
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
2 праскови, нарязани
125 гр моцарела
Начин на приготвяне:
Нарежете зелената салата и прибавете вътре прошутото, нарязаната на малки парченца моцарела и прасковите. След това поръсете със свежа метна.
За дресинга: смесете зехтина, балсамикото, солта и черния пипер и залейте салатата.