Салата с червен боб и артишок


Салата с червен боб и артишок

Артишокът не е много популярен зеленчук в България, но е изключително полезен. Той е богат на баластни вещества, калий, калций, фосфор, магнезий, желязо, натрий, витамин А, В1, В2, С освен това съдържа белтъчини, мазнини, въглехидрати и ниацин. Артишокът също така е подходящ за всички, които спазват диета, тъй като в 100 гр. се съдържат само 40 ккал.

Днес ви предлагаме една вкусна и здравословна рецепта с този непознат зеленчук.

Необходими продукти:

250 гр маринован артишок (1 консерва)

2-3 скилидки чесън

2 стръка прясна мащерка

1 стрък пресен розмарин

4 с. л .зехтин с люти чушки Чипотле

200 гр червен боб (1 консерва)

2 домата, нарязани на кубчета

сол на вкус

черен пипер на вкус

лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне:

Артишокът се отцежда от маринатата и се нарязва на хапки. Смесва се с червения боб и доматите в купа.

Розмаринът и мащерката се измиват и листата се нарязват на ситно.

Скилидките чесън се нарязват на много ситно и заедно с розмарина и мащерката се добавят към зеленчуците.

Салатата се подправя на вкус със сол, черен пипер, лимонов сок и зехтина.

Източник: hihonas.blogspot.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама