Свежа салата за летните жеги.
Необходими продукти:
листа зелена и червена салата
200 гр обезкостени череши
½ глава червен салатен лук
100 гр синьо сирене
100 гр орехови ядки
за дресинга:
1 с.л. дижонска горчица
1/2 с.л. мед
30-40 мл малинов оцет
30-40 мл червено вино
40 мл зехтин
сокът на един зелен лимон
щипка сол
сервирайте с резен лимон
Начин на приготвяне:
Сипете в купа горчицата, 1/2 с.л. мед, 30-40 мл оцета, 30-40 мл червено вино, 40 мл зехтин, сокът на един зелен лимон и щипка сол. Разбийте до получаване на хомогенна смес.
Нарежете на едро измитите листа салата.Сложете ги в друга голяма купа.Сипете обезкостените череши.Нарежете на ситно половин глава червен лук и го прибавете към салатата.Нарежете на кубчета синьото сирене и ги прибавете към дресинга да се овкусят. Добавете нарязаните на ситно орехови ядки. Разбъркайте внимателно, като се опитате да не натрошавате сиренето.
Поставете разбърканата салата в чинията за сервиране Залейте отгоре с дресинга и посипете кубчетата синьо сирене, и ореховите ядки.
Добавете и резен зелен лимон
Източник: vremezagotvene.bg