Салата от зелен фасул


Салата от зелен фасул

 

Необходими продукти:

около 500 гр салатен зелен фасул

1 глава червен лук (средна големина или 1/2 голяма)

2-3 скилидки чесън

2 домата

4-5 стръка копър

3-4 стръка магданоз

за дресинга:

сол на вкус

щипка черен пипер (опция)

2-3 с.л. зехтин

винен оцет

Начин на приготвяне:

За да направите тази салата, ще ви трябва от салатния зелен фасул. Той е с кръгли, тънки шушулки. Много е крехък и времето за топлинна обработка при него е кратко.

Почистете и измийте зеления фасул.

Сложете на котлона вода, заедно с 1 ч.л. сол, да заври. Пуснете зеления фасул във врящата вода. Дръжте на среден огън около 5-6 минути (или малко повече - зависи от самия зеленчук). Фасула не трябва да се свари напълно, а да остане леко хрупкав. След като е готов го извадете от водата и го оставете да се отцеди добре.

Сложете зеления фасул в дълбока салатна чиния. Прибавете нарязанияя на ситно червен лук, накълцания на съвсем дребно (или пресован) чесън и нарязаните на ситно магданоз и копър

Овкусете салатата със сол на вкус, зехтин и винен оцет. Оцета, като количество, си го добавете според предпочитанията - зависи колко киселичка харесвате салатката. Ако желаете може да добавите към дресинга и щипка черен пипер.

Разбъркайте добре. Нарежете доматите на резенчета, добавете ги към салатата и сервирайте.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама