Салата от цвекло с грейпфрут и орехи


Салата от цвекло с грейпфрут и орехи

Червеното цвекло е изключително полезно за организма ни. То съдържа магнезий, подпомага образуването на червени кръвни клетки, действа пречистващо бъбреците и лимфата, бори се с "лошия" холестерол и влияе благотворно на съречно-съдовата система. Затова днес решихме да ви покажем как да си направите една вкусна и много здравословна салата.

Необходими продукти:

3 средни глави цвекло

2 грейпфрута (червен и розов)

1 плод суити или половин помело

1 чаша орехи, предварително накиснати и засушени

за дресинг по желание:

1/2 чаша накиснати и изплакнати бадеми за 5-6 часа

вода, колкото да ги покрие

1-2 с.л. сок от цвекло

Начин на приготвяне:

Плодовете и цвеклото се измиват добре.

Цвеклото се обелва и настъргва. Поставете в голяма купа. Ако правите дресинг, отделете 1-2 с.л. от отделения сок.

Цитрусовите плодове се обелват и внимателно се почистват от вътрешната горчива ципа. Обикновено правя това над чиния, в която събирам сока и после добавям към салатата. По-големите и цели парчета оставям за декорация. Останалите накъсвам и добавям към цвеклото.

Отделете шепа цели орехови ядки за декорация, а останалите смелете.

Разбъркайте цвеклото с парченцата грейпфрут, отделения цитрусов сок и разпределете в чиниите. Поръсете със смлени орехи. Украсете с целите ядки и парченца грейпфрут и суити или помело. Сервирайте.

Източник: vkusnosbety.blogspot.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама