Салата Цезар с пиле


Салата Цезар с пиле

Салата Цезар е една от най-популярните салати по света и неизменно присъства в менютата на повечето добри ресторанти. Класическата рецепта е само с дресинг, крутони и пармезан, но много често, за да бъде по-засищаща салатата се предлага и във вариант с пиле.

Необходими продукти:

салата Айсберг

продукти за крутоните:

2 филии хляб

1 скилидка чесън

сол

продукти за пилешките филенца:

1 пилешко филе

черен пипер

сол

зехтин

продукти за дресинга:

2/3 ч.ч. зехтин

2 скилидки чесън

3 рибки аншоа

1 жълтък

1 ч.л. Дижонска горчица

черен пипер

1 ч.л. балсамов оцет

50 г настърган на люспи пармезан

Начин на приготвяне:

Накъсайте айсберга в купа. Нарежете пилешкото филе на жулиени. Поръсете ги с черен пипер и сол и полейте със зехтин. Изпечете ги на добре загрят тиган и ги извадете. Нарежете двете филии на кубчета, поръсете ги със сол и ги полейте със струйка зехтин. Стиснете скилидка чесън в тигана и веднага изпечете крутоните в тигана.

Сложете в каната на блендера всички съставки за дресинга и пасирайте, като предварително сложите жълтъка на вода на баня.

Полейте салатата айсберг с дресинга, добавете крутоните, пилешките жулиени и накрая поръсете с люспите пармезан.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама