С по-малко калории: Печен хрупкав картофен чипс


С по-малко калории: Печен хрупкав картофен чипс
Снимка: iStock

Картофеният чипс е вкусен, но доста мазен и вреден, тъй като е пържен. Ние ще ви покажем как да си приготвите по-здравословна алтернатива.

Необходими продукти за печения картофен чипс:

2 средни картофа

2 ч.л. зехтин

хималайска сол, на вкус

Вижте още: Много вкусно: Домашен тротила чипс

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса. Поставете в тава хартия за печене.

С помощта на остър нож, приставка за кухненски робот или белачка нарежете картофите на тънки филийки. Изсушете картофите с помощта на кухненска хартия, за да отстраните излишната влага.

Сложете картофите в купа и ги оваляйте в зехтина и солта (не прекалявайте с нея).

Поставете картофите на един слой върху тавата и ги разпределете така, че да не се допират. Поставете във фурната на централната решетка и печете 10 минути. Внимателно извадете от фурната, обърнете всеки чипс и печете още 7-9 минути, следете ги към края, за да не се препекат. Отстранете всички, които изглеждат готови или са на път да изгорят напълно. След като се изпекат, извадете от фурната и оставете да се охладят за 2-5 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама