Необходими продукти:
750 гр ръжено брашно
250 гр кисело мляко
1чл морска сол
1 чл сода
около 300 мл топла вода
Начин на приготвяне:
Смесете содата с киселото мляко. Изсипете брашното в широк съд, удобен за месене. Направете кладенче по средата и сипете киселото мляко. Започнете да смесвате млякото с брашното с едната ръка и сипвайте по-малко вода с другата. Омесете меко, нелепкаво тесто. С ръка оформете питка с диаметър около 25 - 30 см, с дебелина около два пръста.
Включете фурната на 200 градуса Целзий.
Намажете тавата със зехтин и сложете питката. С вилица набодете питката на няколко места и сложете да се пече, по средата на фурната.
Печете около 30-40 минути докато се образува хубава кафява коричка.
Извадете и обърнете върху скара да изстине.
Източник: sundaybakeclub.com