Рулца от риба и бекон с печени моркови


Рулца от риба и бекон с печени моркови

Интересна рецепта за феновете на рибата.

Необходими продукти 4 порции:

4 филета от бяла риба

4 широки резена бекон

морска сол

щипка черен пипер

4 малки клончета розмарин

за гарнитурата

4 моркова

сол

1 ч. л. мед

сервирайте с половин запечен лимон

украсете с клонче пресен розмарин и редуцирано балсамико

Начин на приготвяне:

Овкусете рибата със сол и пипер. Сложете всяко филе диагонално върху резен бекон, поставете отгоре стрък розмарин и завийте с бекона.

Сложете тиган на котлона на слаба температура. Налейте малко зехтин и подредете филетата с краищата на бекона надолу. Захлупете и оставете да се пържи, без да обръщате.

Обелете морковите, нарежете ги на дълги пръчици. Сложете ги в тавичка, овкусете ги със сол и мед, поръсете със зехтин и бял пипер. Печете в предварително загрята на 200 С фурна за 20 мин.

Сервирайте рибата с морковите.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама