Интересна рецепта за феновете на рибата.
Необходими продукти 4 порции:
4 филета от бяла риба
4 широки резена бекон
морска сол
щипка черен пипер
4 малки клончета розмарин
за гарнитурата
4 моркова
сол
1 ч. л. мед
сервирайте с половин запечен лимон
украсете с клонче пресен розмарин и редуцирано балсамико
Начин на приготвяне:
Овкусете рибата със сол и пипер. Сложете всяко филе диагонално върху резен бекон, поставете отгоре стрък розмарин и завийте с бекона.
Сложете тиган на котлона на слаба температура. Налейте малко зехтин и подредете филетата с краищата на бекона надолу. Захлупете и оставете да се пържи, без да обръщате.
Обелете морковите, нарежете ги на дълги пръчици. Сложете ги в тавичка, овкусете ги със сол и мед, поръсете със зехтин и бял пипер. Печете в предварително загрята на 200 С фурна за 20 мин.
Сервирайте рибата с морковите.
Източник: vremezagotvene.bg