Ако обикновено сте свикнали да хапвате риба тон в консерва, днес ви предлагаме да си вземете прясна риба и да я приготвите по този вкусен начин, предложен от vremezagotvene.bg.
Необходими продукти 2 порции:
700 гр риба тон
морска сол
зелен пипер
100 мл зехтин
1 глава лук
1 червена люта чушка
2 скилидки чесън
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 зелена чушка
20-25 зелени маслини
1 чаша бяло вино
1 чаша вода
1 ч. л. с връх сол
1 ч. л. черен пипер
½ с.л. червен пипер
400 гр домати от консерва
Начин на приготвяне:
Сложете на котлона да загрява дълбок тиган със 100 мл зехтин. Прибавете нарязаните лук, чесън и чушки. Щом се позапържат, добавете маслините, виното, водата, сол, черен пипер, червен пипер. Оставете да къкри за 10 мин. Прибавете доматите.
Почистете и филетирайте рибата. Овкусете със сол и пипер. Нарежете на едри парчета и добавете към чушките. Задушавайте още 3-4 мин.
Сервирайте с кръгче пресен домат поръсете с нарязан магданоз