Рибни кюфтенца от пъстърва


Рибни кюфтенца от пъстърва

Ароматни и невероятно вкусни рибни кюфтенца от пъстърва - един по-различен и вкусен начин да поднесете тази любима риба.

Необходими продукти за 8 броя кюфтенца:

2 бр риби пъстърва

черен пипер

сол

зехтин

5-6 картофа

1 връзка пресен лук

1 морков

1 връзка пресен магданоз

100 г брашно за овалване

3 бр. трицветни чушки (червена, зелена, жълта)

1 малка глава лук

черен пипер

сол

зехтин

продукти за соса:

2 с.л. бяло вино

1 с.л. лимонов сок

3 с.л. вода

1/2 глава лук, нарязан на ситно

2 с.л. готварска сметана

50 г масло

черен пипер

сол

свежа рукола за поднасяне

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Обелете и сварете картофите в тенджера с вода и малко сол. Намачкайте ги с вилица.

Измийте и сложете рибите в тава. Полейте ги със струя зехтин, поръсете ги с черен пипер и сол и ги изпечете за 20 минути. Не гасете фурната.

Задушете в тиган с малко зехтин и вода ситно нарязан пресен лук и един морков, до омекване.

Почистете рибата от костите и я накъсайте на малки парченца, като внимавате да отстраните малките костици.

Смесете в купа задушените лук и морков, намачканите картофи, накъсаните рибни парченца и нарязан на ситно магданоз. Поръсете с черен пипер и сол. Разбъркайте добре. Сместа е хомогенна и не се нуждае от яйце, за да я спои. Оформете с ръце кюфтета с дебелина 2 пръста и ги оваляйте от двете страни в брашно.

Загрейте тиган с малко зехтин и изпържете кюфтетата от двете страни за 3-4 минути. Прехвърлете ги в тава и ги печете 15 минути.

Докато се пекат пригответе гарнитурата. Нарежете лука и чушките на жулиени и ги задушете в тиган в малко зехтин.

Пригответе соса като сложите в един съд ситно нарязания лук, виното, лимоновия сок и 3.с.л. вода да кипнат. Когато течността започне да се редуцира отстранете от котлона и добавете готварската сметана и маслото. Разбъркайте и минете през цедка.

Поднесете рибните кюфтенца, поляти със соса и свежа рукола, в компанията на задушените чушки.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама