Рибена чорба


Рибена чорба

Хубавата рибена чорбичка става с повече от един вид риба. Открих си и любима комбинация - лаврак и сьомга. Но вие може да си изберете според собствения вкус. Използвам един цял лаврак, но от малките и един мъничък котлет сьомга.

Необходими продукти:

1 малък котлет сьомга;

1 малък лаврак;

3 картофа,

1-2 моркова,

1-2 средни домата;

1 глава лук;

3-4 с.л. ориз;

черен пипер и сол на вкус;

сока на 1/2 лимон;

няколко стръка пресен дивисил (лющян);

няколко стръка магданоз;

1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Рибата се сварява в подсолена вода, изважда се от бульона и се обезкостява.

Във врящия бульон се добавят ситно накълцания лук, нарязаните на кубчета картофи и моркови. Добавя се черен пипер и сол и се оставя да ври до полуготовност на картофите. Добавят се обезкостената риба, ориза, 2-та домата - обелени и нарязани на кубчета, ситно нарязания дивисил. Супата ври доготовност на картофите и ориза.

В купичка се слага брашното, добавя се лимоновия сок и малко от супата, като се бърка докато не се получи кашичка. Тя се прибавя към супата, разбърква се и се оставя да поври още 2-3 минутки.

Оттегля се от огъня и се прибавя ситно скълцания магданоз.

* Количеството на продуктите може да варира според вкуса. Видът на рибата, която се използва, също може да бъде различен от тези посочени в рецептата, но хубавата рибена чорба става с повече от един вид риба.

** Пожелание, при сервиране може да се добави нещо лютичко - люта чушчица или лют червен пипер.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама