Хубавата рибена чорбичка става с повече от един вид риба. Открих си и любима комбинация - лаврак и сьомга. Но вие може да си изберете според собствения вкус. Използвам един цял лаврак, но от малките и един мъничък котлет сьомга.
Необходими продукти:
1 малък котлет сьомга;
1 малък лаврак;
3 картофа,
1-2 моркова,
1-2 средни домата;
1 глава лук;
3-4 с.л. ориз;
черен пипер и сол на вкус;
сока на 1/2 лимон;
няколко стръка пресен дивисил (лющян);
няколко стръка магданоз;
1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Рибата се сварява в подсолена вода, изважда се от бульона и се обезкостява.
Във врящия бульон се добавят ситно накълцания лук, нарязаните на кубчета картофи и моркови. Добавя се черен пипер и сол и се оставя да ври до полуготовност на картофите. Добавят се обезкостената риба, ориза, 2-та домата - обелени и нарязани на кубчета, ситно нарязания дивисил. Супата ври доготовност на картофите и ориза.
В купичка се слага брашното, добавя се лимоновия сок и малко от супата, като се бърка докато не се получи кашичка. Тя се прибавя към супата, разбърква се и се оставя да поври още 2-3 минутки.
Оттегля се от огъня и се прибавя ситно скълцания магданоз.
* Количеството на продуктите може да варира според вкуса. Видът на рибата, която се използва, също може да бъде различен от тези посочени в рецептата, но хубавата рибена чорба става с повече от един вид риба.
** Пожелание, при сервиране може да се добави нещо лютичко - люта чушчица или лют червен пипер.
Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com