Есента е тук, а с нея и сезонът на любимата тиква. Кой не обича печена тиква с мед и орехи? Освен традиционните рецепти с тиква обаче има и хиляди други, които са по-интересни и не толкова разпространени по нашите ширини. А вие чували ли сте за паста с тиквен сос? Е, вече сте и определено трябва да я пробвате, защото ще стане любима на цялото семейство.
Рецепта за паста със сос от тиква
Продукти:
- 1 пакет паста
- 1 малка глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици масло
- 2 чаени чаши пюре от тиква
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 100 мл готварска сметана
- 1 чаена лъжичка сол
- ½ чаена лъжичка черен пипер
- щипка индийско орехче
- Пармезан на вкус
Приготвяне:
Сложете пастата да се вари в подсолена вода. През това време нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете в маслото, докато не омекнат напълно. Към вече готовия лук, добавете пюрето от тиква, пилешкия бульон, сметаната и подправките. Оставете соса на котлона да поври за 10 минути, като от време на време го разбърквате, за да не загори.
Следващата стъпка от рецептате е да добавите сварената паста към соса, да я разбъркате добре и да я оставите на котлона за още 2 – 3 минути. Поръсете пармезан и сервирайте на любимите си хора.