Греяното вино е една от първите асоциации за комфортна атмосфера през зимните дни. С помощта на няколко трика можете да получите перфектния вкус. Тази немска рецепта ви представя няколко трика, с които да превърнете виното в еликсир.
Необходими продукти за греяно вино:
1 бутилка червено вино
2 с.л. ром
2 портокал, нарязани на парчета
сок от 2 портокала
5 цвята карамфил
2 пръчици канела
2 звездовидни анасона
1/2 ч.ч. кафява захар
Вижте още: Традиционни немски коледни звездички
Начин на приготвяне:
Налейте червеното вино и рома в тенджера, добавете резенчетата портокал, портокаловия сок, след това подправките - канела, цвят карамфил, анасон и кафява захар. Разбъркайте добре, след което загрейте всички съставки на слаб огън. Прецедете греяното вино, след което го сервирайте топло.