Необходими продукти:
2 филета от пъстърва
100-150 мл олио
1 с. л. лешниково олио
за панировката:
70 гр грис
70 гр пармезан на прах
щипка сол
щипка черен пипер
60 гр лешници
1 яйце
за винегрета
50 мл зехтин
2 щипки сол
щипка черен пипер
15 гр пармезан
1 скилидка чесън
1 с. л. светъл оцет
1 ч. л. мед
1 ч. л. лешниково олио
стръкчета магданоз
малка суха люта чушка по желание
Начин на приготвяне:
Разрежете филетата на две по диагонал. Подсушете ги с домакинска хартия. Запечете лешниците на сух тиган. Смелете ги в блендер. В купичка смесете гриса, пармезана, лешниците, сол и черен пипер. Разбийте яйцето. Сложете на котлона да загрява тиган със 100-150 мл олио и 1 с.л. лешниково олио. Потапяйте филетата в яйцето и оваляйте в панировката. Изпържете ги първо с кожата надолу, като обръщате често. Отцедете ги върху домакинска хартия. Пасирайте продуктите за винегрета. Сервирайте рибата със салатата и винегрета. Украсете с пармезан и зелен лимон.
Източник: vremezagotvene.bg