Пъстърва с лешници


Пъстърва с лешници

Необходими продукти:

2 филета от пъстърва

100-150 мл олио

1 с. л. лешниково олио

за панировката:

70 гр грис

70 гр пармезан на прах

щипка сол

щипка черен пипер

60 гр лешници

1 яйце

за винегрета

50 мл зехтин

2 щипки сол

щипка черен пипер

15 гр пармезан

1 скилидка чесън

1 с. л. светъл оцет

1 ч. л. мед

1 ч. л. лешниково олио

стръкчета магданоз

малка суха люта чушка по желание

Начин на приготвяне:

Разрежете филетата на две по диагонал. Подсушете ги с домакинска хартия. Запечете лешниците на сух тиган. Смелете ги в блендер. В купичка смесете гриса, пармезана, лешниците, сол и черен пипер. Разбийте яйцето. Сложете на котлона да загрява тиган със 100-150 мл олио и 1 с.л. лешниково олио. Потапяйте филетата в яйцето и оваляйте в панировката. Изпържете ги първо с кожата надолу, като обръщате често. Отцедете ги върху домакинска хартия. Пасирайте продуктите за винегрета. Сервирайте рибата със салатата и винегрета. Украсете с пармезан и зелен лимон.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама