Пържоли в зелев лист


Пържоли в зелев лист

Пържолите в зелев лист се приготвят много по-лесно от зелевите сарми, а не отстъпват по вкусови качества.

Необходими продукти:

1/2 кисела зелка

1/2 кг пържоли

1/2 чаена лъжица черен пипер

1/2 чаена лъжица червен пипер

1/2 чаена лъжица кимион

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пържоли в зелев лист е подготовката на продуктите. Отделяте листата кисело зеле. Най-добре е да изберете по-голяма зелка, за да бъдат зелевите листа по-големи и всяка пържола да може да бъде увита в един лист. Смесвате подправките в чаша.

Може да ползвате пържоли каквито имате под ръка - телешки или свински, вратни пържоли, или котлети, със или без кост.

Поръсвате всяка пържола със сместа от подправки, след което я увивате в листата от кисело зеле възможно най-стегнато. На дъното на гювеч слагате 2 листа кисело зеле, а върху тях нареждате завитите пържоли. Добавяте в гювеча 1/4 чаена чаша зелев сок.

Слагате гювеча задължително в студена фурна. След като сложите гювеча с пържолите във фурната, включвате на 220 градуса и след като достигне температурата, намалявате на 180 градуса и ги оставяте още минимум час.

Може да приготвите пържолите в зелев лист и с тава. В такъв случай поставете върху тавата алуминиево фолио и печете така, като накрая махнете фолиото и ги оставите да се запекат за 10 минути.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама