За всички, които обичат да си похапват пикантно месце, една рецепта от приятелите ни vremezagotvene.bg.
Необходими продукти за 2 порции:
2 свински котлета
сол
черен пипер
1 с.л. зехтин
2 с.л. масло
за пикантната плънка:
50 мл зехтин
1 глава лук
1 стрък селъри
щипка сол
щипка черен пипер
100-150 мл вода
кубче пилешки бульон
½ чаша галета
1/2 чаша сушени червени боровинки
щипка естрагон
½ връзка магданоз
настърганата кора на 1 портокал
Начин на приготвяне:
Разрежете котлетите така, че да се получат джобчета. Овкусете със сол и пипер.
Сложете на котлона да загрява тиган с малко зехтин, запържете лука и селърито. Овкусете със сол и пипер. Прехвърлете ги в голяма купа. Добавете боровинките, галетата, естрагона, магданоза, портокаловата кора.
В същия тиган сипете 100-150 мл вода, върнете го на котлона. Стрийте бульончето. Щом течността редуцира наполовина, я изсипете при плънката. Разбъркайте добре. Оставете да престои 5-10 мин.
Напълнете пържолите, запържете ги в малко зехтин, да се запечатат.
Намажете тавичка с масло. Ако ви остане от плънката, изсипете я в тавата. Сложете пържолите, намажете ги обилно с масло и приберете във фурната за 7-8 мин.