Пържоли с пикантна плънка


 Пържоли с пикантна плънка

За всички, които обичат да си похапват пикантно месце, една рецепта от приятелите ни vremezagotvene.bg.

Необходими продукти за 2 порции:

2 свински котлета

сол

черен пипер

1 с.л. зехтин

2 с.л. масло

за пикантната плънка:

50 мл зехтин

1 глава лук

1 стрък селъри

щипка сол

щипка черен пипер

100-150 мл вода

кубче пилешки бульон

½ чаша галета

1/2 чаша сушени червени боровинки

щипка естрагон

½ връзка магданоз

настърганата кора на 1 портокал

Начин на приготвяне:

Разрежете котлетите така, че да се получат джобчета. Овкусете със сол и пипер.

Сложете на котлона да загрява тиган с малко зехтин, запържете лука и селърито. Овкусете със сол и пипер. Прехвърлете ги в голяма купа. Добавете боровинките, галетата, естрагона, магданоза, портокаловата кора.

В същия тиган сипете 100-150 мл вода, върнете го на котлона. Стрийте бульончето. Щом течността редуцира наполовина, я изсипете при плънката. Разбъркайте добре. Оставете да престои 5-10 мин.

Напълнете пържолите, запържете ги в малко зехтин, да се запечатат.

Намажете тавичка с масло. Ако ви остане от плънката, изсипете я в тавата. Сложете пържолите, намажете ги обилно с масло и приберете във фурната за 7-8 мин.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама