Пържени лучени кръгчета: Хрупкаво мезе, което всички обичат


Пържени лучени кръгчета: Хрупкаво мезе, което всички обичат
Снимка: iStock/ Guliver

Първата известна рецепта за пържени лучени кръгчета се появява в английска готварска книга, написана от Джон Молар, публикувана през 1802 г. Днес лучените кръгчета са известни по целия свят и са любимо мезе на всички.

Необходими продукти за лучените кръгчета:

2 големи глави лук

300 г брашно

2 ч.л. сол

1 ч.л. бял пипер

1 ч.л. лют червен пипер

60 г нишесте

160 г студена вода

2 жълтъка

1 лимон

олио - за пържене

Вижте още: Жестоко рецепта за ловджийски стек с вино и доматен сос

Начин на приготвяне:

Почистете главите лук и ги нарежете на кръгчета. Леко ги посолете и ги разбъркайте. В дълбока купа смесете 70-80 г от брашното и подправките. Разбъркайте ги, за да се размесят подправките.

Пригответе панировка от остатъка от брашното, нишестето, водата и жълтъците на двете яйца. Разбивайте енергично до получаването на гладка смес.

Потопете лучените кръгчета в подправеното брашно, след това в панировъчната смес и изпържете до златисто в силно загрята мазнина.

Оставете ги за няколко минути върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина и ги поднесете топли, гарнирани с лимонови резени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама