Пържени кюфтета


Пържени кюфтета
Снимка: supichka.com

Стане ли дума за кюфтета, думите са излишни! Те спадат към най-обичаните, най-често приготвяните и най-универсалните ястия в българската национална кухня. Пържените кюфтета са много сочни и не изискват никакви специални условия и приготовления, могат да бъдат приготвени във всеки един момент в домашни условия.

Необходими продукти:

1 кг кайма

2/3 чаена чаша олио

2 броя лук

2 яйца

1 филия хляб

1/2 чаена лъжица чубрица

1/4 чаена лъжица черен пипер

1/2 чаена лъжица мащерка

2 супени лъжици брашно

Начин на приготвяне:

За приготвянето на пържени кюфтета може да използвате телешка, свинска или кайма смес. Много домакини предпочитат свинска, защото смятат, че е по-мазна, а кюфтетата стават по-пухкави.

Слагате избраната кайма в голяма купа, добавяте 2 супени лъжици от олиото, нарязаните на ситно (не настъргани) глави лук, подправките, 1/2 чаена лъжица сол, двете яйца и накиснатата във вода и накъсаната на дребни парченца филия хляб. С ръце омесете каймата. Най-добре е да оставите да престои час-два, за да поеме ароматите си.

В дълбок тиган изсипете останалото олио. Докато олиото се сгорещи, оформете от каймата сплескани кюфтета, които оваляте предварително в брашно. Пържете в добре сгорещено олио от двете страни до придобиването на апетитен кафяв загар. За да сте сигурни, че са добре изпържени, най-добре разчупете първото кюфте, за да видите дали не е сурово в средата.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама