Вкусен и лесен десерт за любителите на ябълките.
Необходими продукти:
2 големи ябълки (сорт Грийн Смит е за предпочитане), обелени и нарязани на парченца
1/4 чаена чаша царевично нишесте
1/4 чаена чаша захар
1 супена лъжица канела
1/2 чаена чаша кокосово мляко
1 чаена лъжица ванилов екстракт
1 чаена лъжица захар
канела за украса
Начин на правене
Налейте достатъчно олио в тиган и го загрейте. Смесете в купичка захарта и канелата и оставете настрана. Нарязаните ябълки ги оваляйте в царевично брашно и ги запържете до златисто, около 3 минути от всяка страна. Извадете готовите ябълки и ги поставете върху салфетка или кухненска хартия, за да се попие излишната мазнина. След това ги оваляйте хубаво в захарта и канелата.
Разбийте с миксер кокосовото мляко (предварително трябва да се охлади в хладилник, за да се втвърди), лъжицата захар и ваниловия екстракт. Поръсете с малко канела.