По традиция на Велики четвъртък боядисваме великденските яйца. Ако не сте ги варили правилно и имате спукани, имаме предложение за какво да ги използвате. Поднесете на празничната трапеза пълнени яйца. Ние ви предлагаме една лесна рецепта.
Необходими продукти за пълнените яйца:
12 големи яйца
2 супени лъжици дижонска горчица
1/3 чаша майонеза
1 супена лъжица ситно нарязан лук
1/4 чаена лъжичка сос Табаско
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Вижте още: Тънкостите при варене на яйца, които всяка домакиня трябва да знае
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата и ги обелете. С помощта на остър нож разрежете всяко яйце наполовина по дължина. Внимателно отстранете половинките жълтъци и ги поставете в купа. Подредете половинките белтък в чиния за сервиране.
С помощта на вилица намачкайте жълтъците и добавете горчица, майонеза, лук, табаско и малко сол и черен пипер. Добавете още майонеза, колкото е необходимо, за да получите желаната кремообразна консистенция.
Прецедете през хартиен плик (връх звезда) или просто използвайте лъжица, за да сложите жълтъчната смес в половинките белтък. Поръсете с червен пипер.