Предлагаме ви да си направите тази лятна рецепта, за която ви трябва хубави домати.
Необходими продукти за пълнените домати:
10 средно големи домата
1 кафена чашка растително масло
50 г краве масло
2 супени лъжици брашно
2 чаени чаши прясно мляко
3 твърдо сварени яйца
150 г сирене
1/2 връзка магданоз
сол на вкус
Вижте още: Пълнени домати с кайма
Начин на приготвяне:
Брашното се запържва до светлозлатисто оцветяване в мазнината и се разрежда с прясното мляко на средно гъст сос. Доматите се разрязват напречно на половинки и се издълбават. Вътрешността им се нарязва на ситно, смесва се с натрошеното сирене, дребно нарязаните яйца и ситно нарязания магданоз, прибавя се към соса. Сместа се посолява и се разбърква. С нея се напълват половинките от доматите, предварително леко посолени и поръсени с 1/2 с разтопеното масло. Подреждат се в тавичка, поливат се с останалото масло и се пекат в умерена фурна, 180 градуса около 30 минути.