Пълнени чушки с кайма и леща


Пълнени чушки с кайма и леща

Ето и една лесна за приготвяне лятна рецепта за пълнени чушки с кайма и леща. На практика вместо да пълните чушки с кайма и ориз можете да замените оризът с леща. Вместо да варите леща и да я отцеждате можете да използвате готова, консервирана леща, която можете да намерите във всеки от големите супермаркети. Така ще си спестите доста време.

Необходими продукти:

около 10 чушки за пълнене

500 грама кайма

1 консерва леща 400 мл

2-3 броя домати настъргани

1 с.л. морков сушен

1 глава лук малка

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. майорана

няколко стръка магданоз

шарен пипер на вкус

сол на вкус

1-2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Лукът се задушава в загрятото олио. Прибавя се каймата и се бърка докато стане на трохи (най-лесно може да направите това с домакинска тел за бъркане). Прибавят се всички подправки и моркова.

Добавят се половината от настърганите домати и плънката се оставя за няколко минути докато течността се изпари.

Почистените от дръжките и семето чушки се пълнят с плънката. Нареждат се в тавичка за печене и се поливат с останалите домати. Можете с острието на тънък нож да направите малки прорези върху чушките.

Ястието се пече около 45 минути в предварително загрята умерена фурна.

Източник: merudia.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама