Хубав лек обяд или вечеря.
Необходими продукти:
8-10 големи глави лук
250-300 гр кайма (смес от телешко и свинско месо 50:50)
3 стръка пресен лук нарязани ситно
няколко стръка магданоз нарязани ситно
2 с.л. галета
1 яйце
2 с.л. настърган пармезан
3-4 с.л. настърган кашкавал
1/2 тиквичка настъргана на едро (или нарязана на малки кубчета)
черен пипер и сол на вкус
1-2 щипки кимион
щипка къри
1/2 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Главите лук се обелват. От двете страни се отрязват "капачета" от около 1 см. Лукът се слага за около 5 минути във вряща подсолена вода. После се изважда, отцежда и се оставя да изстине.
Вътрешността внимателно се избутва, така че да останат само 2-3 външни слоя.
После получените кухи глави лук се подреждат в намаслена тава.
Каймата се омесва с всички изброени продукти. Главите лук се пълнят с овкусената кайма.
Пекат се около 20-тина минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато се зачервят и каймата стане готова.
Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg