Ако имате лактозна непоносимост, ви предлагаме една рецепта за пухкави палачинки с вода.
Необходими продукти за палачинките с вода:
1 ½ чаши универсално брашно
2 ½ чаени лъжички бакпулвер
½ чаена лъжичка сол
1 ½ супени лъжици захар
1 ¼ чаши вода
1 яйце
3 супени лъжици масло, разтопено
2 супени лъжици ванилия
Вижте още: Само с две съставки: Протеинови палачинки
Начин на приготвяне:
В голяма купа пресейте заедно брашното, бакпулвера, солта и захарта.
Направете кладенче в средата и изсипете водата, яйцето, маслото и ваниловия екстракт. Разбъркайте с бъркалка или вилица до гладкост.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно висока температура.
Изсипете или загребете ¼ чаша тесто за всяка палачинка. Изчакайте, докато се образуват мехурчета, за да се обърнат. Продължете да готвите още една минута, за да се изпече, и запечете от другата страна. Извадете от тигана или скарата и сервирайте.
Вижте още: Сочни палачинки с пиле и гъби