Пухкави гофрети с тиква


Пухкави гофрети с тиква
Снимка: iStock

Ако искате да си приготвите по-различна закуска, тази рецепта е идеална и ухае на есен.

Необходими продукти за гофретите с тиква:

2 чаши брашно

1 чаена лъжичка смлян джинджифил

1 чаена лъжичка смляна канела

¼ чаена лъжичка смляно индийско орехче

щипка смлян карамфил

¼ чаша захар

1 чаена лъжичка бакпулвер

½ чаена лъжичка сода за хляб

1 чаена лъжичка сол

3 яйца

1 ¾ чаши пълномаслено мляко

½ чаша тиквено пюре

½ чаша несолено масло, разтопено и охладено; плюс още за сервиране

кленов сироп и препечени тиквени семки за сервиране

Вижте още: Не сте яли по-вкусни карамелизирани гофрети

Начин на приготвяне:

Загрейте гофретника.

Разбийте сухите съставки:

В средна купа смесете брашното, подправките, захарта, бакпулвера, содата и солта.

В друга купа разбийте заедно яйцата, млякото, тиквата и разтопеното масло добавете брашнената смес и разбъркайте, докато тестото се смеси добре.

Леко намажете гофретника с масло. Изсипете около 1 чаша тесто в центъра (количеството може да варира в зависимост от размера на плочите), разпределяйки равномерно с шпатула. Гответе, докато гофретите станат златистокафяви и хрупкави, 7 до 8 минути.

Сервирайте с масло, сироп и тиквени семки.

Вижте още: Солени гофрети от тиквички

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама