Ако искате да си приготвите по-различна закуска, тази рецепта е идеална и ухае на есен.
Необходими продукти за гофретите с тиква:
2 чаши брашно
1 чаена лъжичка смлян джинджифил
1 чаена лъжичка смляна канела
¼ чаена лъжичка смляно индийско орехче
щипка смлян карамфил
¼ чаша захар
1 чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка сол
3 яйца
1 ¾ чаши пълномаслено мляко
½ чаша тиквено пюре
½ чаша несолено масло, разтопено и охладено; плюс още за сервиране
кленов сироп и препечени тиквени семки за сервиране
Вижте още: Не сте яли по-вкусни карамелизирани гофрети
Начин на приготвяне:
Загрейте гофретника.
Разбийте сухите съставки:
В средна купа смесете брашното, подправките, захарта, бакпулвера, содата и солта.
В друга купа разбийте заедно яйцата, млякото, тиквата и разтопеното масло добавете брашнената смес и разбъркайте, докато тестото се смеси добре.
Леко намажете гофретника с масло. Изсипете около 1 чаша тесто в центъра (количеството може да варира в зависимост от размера на плочите), разпределяйки равномерно с шпатула. Гответе, докато гофретите станат златистокафяви и хрупкави, 7 до 8 минути.
Сервирайте с масло, сироп и тиквени семки.
Вижте още: Солени гофрети от тиквички