Пухкави бадемови палачинки


Пухкави бадемови палачинки
Снимка: iStock

Тези бадемови палачинки са без глутен, кето, нисковъглехидратни и доста здравословни. Въпреки че се правят без брашно, са пухкави и леки. Рецептата е супер лесна за приготвяне и отнема само няколко минути.

Необходими продукти за бадемовите палачинки:

2 яйца

2 супени лъжици олио или разтопено масло

3 супени лъжици мляко по избор

1 чаена лъжичка стевия или друг подсладител

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

1 чаша (100 г) смлени бадеми/бадемово брашно

1/4 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка бакпулвер

масло/олио по избор за пържене

Вижте още: Чудна закуска: Въздушни японски палачинки

Начин на приготвяне:

В голяма купа разбийте яйцата, олиото, млякото и ваниловия екстракт.

Добавете смляното бадемово бадемово брашно, бакпулвера и солта. Разбъркайте, докато се комбинират.

Загрейте тиган на средно слаб огън, разтопете една супена лъжица масло или олио.

Загребете около 1/4 чаша от тестото, гответе за 1-2 минути, докато се появят топчета отгоре, обърнете и гответе още около 1-2 минути.

Сервирайте!

Вижте още: Лесни палачинки по рецепта на Джейми Оливър

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама