Тези бадемови палачинки са без глутен, кето, нисковъглехидратни и доста здравословни. Въпреки че се правят без брашно, са пухкави и леки. Рецептата е супер лесна за приготвяне и отнема само няколко минути.
Необходими продукти за бадемовите палачинки:
2 яйца
2 супени лъжици олио или разтопено масло
3 супени лъжици мляко по избор
1 чаена лъжичка стевия или друг подсладител
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
1 чаша (100 г) смлени бадеми/бадемово брашно
1/4 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка бакпулвер
масло/олио по избор за пържене
Вижте още: Чудна закуска: Въздушни японски палачинки
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбийте яйцата, олиото, млякото и ваниловия екстракт.
Добавете смляното бадемово бадемово брашно, бакпулвера и солта. Разбъркайте, докато се комбинират.
Загрейте тиган на средно слаб огън, разтопете една супена лъжица масло или олио.
Загребете около 1/4 чаша от тестото, гответе за 1-2 минути, докато се появят топчета отгоре, обърнете и гответе още около 1-2 минути.
Сервирайте!
Вижте още: Лесни палачинки по рецепта на Джейми Оливър