Предлагаме ви рецептата за един много вкусен и лесен кекс.
Необходими продукти за кекса с моркови и орехи:
1 ½ чаши брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 чаена лъжичка смляна канела
½ чаена лъжичка сол
3 големи яйца
1 чаша захар
½ чаша растително масло
2 супени лъжици ванилов екстракт
2 чаши настъргани моркови (около 3 средни моркова)
¾ чаша смлени орехи
Вижте още: 3 рецепти за лесни кексчета в чаша
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175°C и покрийте тава с хартия за печене.
В голяма купа разбийте заедно брашното, бакпулвера, содата, канелата и солта. Това гарантира, че кексът ще бухне добре и ще има онзи хубав аромат на подправки.
В друга купа разбийте яйцата, захарта, олиото и ваниловия екстракт, докато се смесят добре.
Постепенно добавете сухите съставки към мокрите съставки, като разбърквате само докато се комбинират. След това добавете настърганите моркови и смлените орехи.
Изсипете тестото във формата за печене и разпределете равномерно. Печете 30-35 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.
Оставете кексът да се охлади във формата за около 10 минути, след което го прехвърлете върху решетка, за да се охлади напълно, преди да сервирате.
Вижте още: Страхотен десерт: Кекс с пияни вишни