Прясно зеле с кайма


Прясно зеле с кайма

Сега е сезонът на зелето, което е богато е на аминокиселини, захари, минерални соли и витамини. То има ниска калоричност и подобрява перисталтиката на червата , заради което е подходящо при спазването на диета. Днес ще ви представим една рецепта от нашите приятели vremezagotvene.bg за прясно зеле с кайма.

Необходими продукти:

1 малка зелка

сол

20-30 мл оцет

40-50 мл олио

500 гр кайма

2-3 с. л. вода

щипка канела

щипка черен пипер

щипка брашно

1 с. л. червен пипер

250 гр домати

за сервиране

прясно смлян черен пипер

кръгчета пресен домат

магданоз

стрък целина

чили сос, по желание

Начин на приготвяне:

Нарежете зелето, претрийте го със сол, добавете малко оцет. Раздробете каймата с малко вода.

Сложете тиган с 40-50 мл олио да загрява. Изсипете каймата да се запържва. Овкусете със сол, пипер, канела, добавете щипка брашно. Нарежете доматите на кубчета.

Щом каймата се запържи, добавете червения пипер, а малко по-късно и доматите.

Сипете част от каймата на дъното на висока тенджера, а върху нея – половината от зелето. Притиснете с ръка. Отгоре сипете още кайма, останалото зеле и накрая останалата кайма. Сипете малко вода, захлупете и оставете да къкри на слаб огън около 30 мин.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама