Ако обичате мезетата и често си купувате суджук от магазина, то е време да пробвате да си го приготвите сами. Сигурни сме, че тази лесна рецепта ще ви допадне и повече никога няма да искате да опитате купешки суджук!
Необходими продукти:
свинско месо - 3 кг шарено
свински черва
сол и черен пипер - на вкус
кимион (няма как без него)
чубрица – сушена
Вижте още: Бабина шкембе чорба: Оригинална рецепта
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на по-големи парчета. Към него добавете и подправките, като количеството е по ваше желание. Разбъркайте много добре, след което оставете да престои така за една нощ, за да могат всички вкусове да се смесят.
На следващия ден е време да преминете към следващата стъпка: смилането на месото с машинка.
Свинските черва се измиват много добре с вода, ако трябва няколко пъти. За предпочитане е да се накиснат за половин час. След това може да преминете към пълненето им.
На 25 см се усукват и след това се връзват със здрав конец.
След това се окачват да се сушат на сухо и проветриво място. Ще може да си ги хапнете след около месец.
Да ви е сладко!