Необходими продукти:
300 г агнешко месо
1 пакет кори за баница
100 г ориз
1 яйце
олио
1 връзка пресен магданоз
4 стръка зелен лук
сол
черен пипер
Вижте още: Много вкусна гергьовска погача
Начин на приготвяне:
Измийте ориза и го сложете да се свари в подсолена вода с няколко капки олио. Нарежете лука и го запържете в сгорещена мазнина, след което добавете нарязаното на ситни парченца агнешко месо. Добавете сварения ориз, накълцан магданоз, сол и черен пипер на вкус.
Вземете 3 кори за баница и ги подредете една върху друга, като намазвате всяка с олио. По средата разпределете от плънката с агнешко и завийте добре на руло, като подпъхнете страните, за да се получи нещо като плик.
Така се правят и останалите банички, подреждат се в намазнена тава, мажат се с разбито яйце и се пекат в умерена фурна до златисто.