Празнична баница с агнешко месо и ориз


Празнична баница с агнешко месо и ориз
Снимка: iStock

Необходими продукти:

300 г агнешко месо

1 пакет кори за баница

100 г ориз

1 яйце

олио

1 връзка пресен магданоз

4 стръка зелен лук

сол

черен пипер

Вижте още: Много вкусна гергьовска погача

Начин на приготвяне:

Измийте ориза и го сложете да се свари в подсолена вода с няколко капки олио. Нарежете лука и го запържете в сгорещена мазнина, след което добавете нарязаното на ситни парченца агнешко месо. Добавете сварения ориз, накълцан магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Вземете 3 кори за баница и ги подредете една върху друга, като намазвате всяка с олио. По средата разпределете от плънката с агнешко и завийте добре на руло, като подпъхнете страните, за да се получи нещо като плик.

Така се правят и останалите банички, подреждат се в намазнена тава, мажат се с разбито яйце и се пекат в умерена фурна до златисто.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама