Постни зелеви сарми за нула време


Постни зелеви сарми за нула време
Снимка: supichka.com

Остават броени дни до Коледа и с това вълнението около празника все повече се засилва. Преди настъпването на самия празник обаче ни очаква Бъдни вечер, която е също толкова вълнуваща, колкото и Коледа. Тя е последната вечер от Рождественския пост, което означава, че всички ястия на трапезата трябва да са постни и да са нечетен брой. Постните сарми са един от задължителните компоненти на празничната трапеза. Те се правят много лесно, а резултатът винаги е добър, въпреки че много хора не ги оценяват толкова, колкото традиционните сарми, които се приготвят с кайма.

Вижте още: Чудна постна питка за Бъдни вечер

Рецепта за постни зелеви сарми

Необходими продукти:

  • 1 глава кисело зеле
  • 2 ч.ч. ориз
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 2 стръка праз лук
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 100 мл олио
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 ч.л. джоджен
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Започнете с нарязването на лука, праза и морковите на ситно. Когато сте готови, запържете ги в олио, докато не омекнат и към тях добавете ориза, а след това и червения пипер. Разбъркайте добре и отстранете от огъня след минута. Размийте доматеното пюре в 2 ч. ч. вода и го прибавете заедно с подправките към ориза.

Върнете ориза на котлона и го варете, докато не поеме всичката вода. След това започнете да късате от листата на зелката и да оформяте малки сарми. Подредете ги в дълбока тенджера, чието дъно е покрито с остатъците от зелето и ги залейте с 2 ч.ч. топла вода и 2 ч.ч. чорба от кисело зеле. Варете сармите поне час, след като заврят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама