Портокалов кейк с шоколад


Портокалов кейк с шоколад

Ароматен и влажен портокалов кейк с парченца шоколад - кой би устоял на подобно изкушение?

Необходими продукти:

1 цял портокал

125 г меко масло

1 ч.л. сода

1/2 ч.ч. вода

1 ч.ч. захар

2 яйца

1 ванилия

2 ч.ч. брашно

1/2 ч.ч смлени орехи

150 г шоколад

Начин на приготвяне:

Смелете 1/2 ч.ч. орехи в блендера или в мелачка и ги сложете в настрана.

Измийте портокала добре. Разрежете го на половина и после всяка половина отново на половина. С помощта на остър нож почистете ако има от бялата част и пасирайте в блендер. Добавете мекото масло. Сложете 1 ч.л. сода в половин чаена чаша вода, разбъркайте и я налейте в сместа. В началото сместа изглежда като леко пресечена от маслото. Това не трябва да ви притеснява. Изсипете захарта, ванилията, чукнете двете яйца, сложете двете чаши брашно и смлените орехи и пасирайте до хомогенност. Нарежете шоколада на парченца и го добавете. Разбъркайте с лъжица.

Сложете хартия за печене на дъното на форма за печене. Изсипете сместа и печете на 160 градуса 1 час. Проверете с клечка. Кейкът по принцип е по-влажен, заради портокала. Не е сух като кекс.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама