По-вкусна млечна баница с лапад не сте опитвали


По-вкусна млечна баница с лапад не сте опитвали
Снимка: iStock

В сезона на пресния лапад ви предлагаме една вкусна и много лесна за приготвяне баница с него.

Необходими продукти за млечната баница с лапад:

500 г готови кори

300 г лапад

250 г сирене

4 яйца

500 мл прясно мляко

80 г краве масло

1 к.ч. олио

Вижте още: Каква е разликата между сръбска и българска баница

Начин на приготвяне:

Измийте лапада и го нарежете на ивички. Задушете го в половината от маслото. Когато омекне, отстранете от огъня и размесете с натрошеното сирене.

Наредете корите в намаслена тавичка, като ги ръсите с олио и разпределете плънката между тях.

Нарежете баницата на квадрати, залейте с разбитото прясно мляко и яйца. Сложете отгоре и останалото масло.

Печете отначало на силна фурна (220 градуса), а след това в умерена.

Вижте още: Жестока постна баница с булгур

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама