В сезона на пресния лапад ви предлагаме една вкусна и много лесна за приготвяне баница с него.
Необходими продукти за млечната баница с лапад:
500 г готови кори
300 г лапад
250 г сирене
4 яйца
500 мл прясно мляко
80 г краве масло
1 к.ч. олио
Вижте още: Каква е разликата между сръбска и българска баница
Начин на приготвяне:
Измийте лапада и го нарежете на ивички. Задушете го в половината от маслото. Когато омекне, отстранете от огъня и размесете с натрошеното сирене.
Наредете корите в намаслена тавичка, като ги ръсите с олио и разпределете плънката между тях.
Нарежете баницата на квадрати, залейте с разбитото прясно мляко и яйца. Сложете отгоре и останалото масло.
Печете отначало на силна фурна (220 градуса), а след това в умерена.
Вижте още: Жестока постна баница с булгур