Плетени питки


Плетени питки

Обичаме прясно изпечен хляб, а тези питки са лесни и вкусни.

Необходими продукти:

1 прясна мая

250 мл хладка вода

50-60 мл олио

1 ч. л. сол

1 ч. л. захар

2 яйца (1-я жълтък се отделя за намазване)

сусам, маково семе

500 гр брашно, приблизително

Начин на приготвяне: 

Маята се разтваря във водата, добавят се солта, захарта, яйцата и олиото.

Постепенно се добавя брашното, докато се получи меко, нелепнещо тесто. Поставя се в намаслена купа, покрива се и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

Разделя се на 8 топки, всяка се оформя по желание (плитки и възелчета), нареждат се в намаслена тава или върху пекарска хартия и се оставят отново за половин час.

Намазват се с разбития жълтък с малко олио/вода/прясно мляко, поръсват се със семената и се пекат на 190 градуса до златисто.

Източник: hihonas.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама