Настъпи сезонът на пресния праз, затова днес ви предлагаме едни пухкави питки с този зеленчук.
Необходими продукти:
1 прясна мая
480 мл хладка вода
1 с. л. сол
1 с. л. захар
1/3 стрък праз, ситно накълцан
4 с. л. зехтин (с подправки - мащерка, лют червен пипер, черен пипер на зърна)
2 с. л. сух копър
1 яйце
1 кг брашно, приблизително
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря във водата. Добавят се останалите продукти и се замесва тесто.
Покрива се с памучна кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
Разделя се на 8 питки, които се нареждат в намаслена тава.Втасват още половин час.
Пекат се на 180 градуса, до златисто.
Източник: hihonas.blogspot.com