Пиперено мезе


 Пиперено мезе

Рецептата е много лесна, вкусна, бърза и с много малко съставки. Ако ви харесва, опитайте, заслужава си!

Необходими продукти: 

5-6 големи пиперки (чушки)

4-5 скилидки чесън

зехтин за готвене или олио

щипка черен пипер

магданоз

оцет на вкус

бяло саламурено сирене

Начин на приготвяне:

Пиперките (чушките) се измиват, подсушават, почистват от дръжките и семките и нарязват на едри парчета. Скилидките чесън се обелват и нарязват на едро.

Зетинът за готвене или олиото се загрява в тиган (аз използвам дълбок) и пиперките (чушките) се изпържват в него. Малко преди да се извади пипера (чушките) от тигана, се прибавят нарязаните на едро скилидки чесън. Държат се на котлона само колкото да се сотират за кратко, така че да си пуснат аромата - не повече от половин минута.

С помоща на решетеста лъжица пипера и чесъна се изваждат и поставят в чиния.

След като пипера изстине се поръсва с щипка черен пипер и оцет на вкус. Магданозът се нарязва на ситно и се поръсва и той върху пипера.

Сиренето се натрошава и се слага най-отгоре.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама