Приготвянето на тези рулца е лесно и са приятно разнообразие на традиционната картофена салата. Получавате красиво предястие, с което да изненадате своето семейство или гости.
Необходими продукти:
около 6 големи печени, обелени червени чушки (пиперки)
2-3 големи картофа (точно колко, зависи от размера)
1 връзка зелен лук (или 1 глава чрвен лук)
1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
1-2 с.л. ситно нарязан копър
1-2 кисели краставички
зехтин
оцет
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и както са топли (но не горещи), ги намачкайте с вилица. Прибавете ситно нарязания лук, нарязаните зелени подправки, нарязаните на ситни кубчета кисели краставички. Подправете със зехтин, оцет, сол и черен пипер на вкус и разбъркайте салатата добре. Може да добавите натрошено сирене или ако искате напълно постен вариант, не слагайте.
Срежете печената чушка (пиперка) на две по дължина. Получават се две "ленти". Сложете от мачканата картофена салата в единия край на всяка от "лентите" и завийте на стегнати рулца. Процедирайте така до изчерпване на продуктите. При мен от всяка голяма чушка (пиперка) излязоха по 2 рулца, като на всяко рулце слагах около 1 пълна супена лъжица от картофената смес.
Сервирайте всички рулца в плато или индивидуални порции - по 2 рулца на порция, украсени по ваше желание.
Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg