Бърза рецепта за горещите летни дни и не само… Използвайте свежо пилешко месо (пилешки гърди), маслини каламата (или други, каквито обичате), както и пресни домати. Всички средиземноморски подправки са подходящи за рецептата за пилешко с маслини в доматен сос.
Необходими продукти:
600 грама пилешки гърди
150 грама маслини каламата
600 грама настъргани домати
1 скилидка чесън
1 ч.л. босилек
1 ч.л. риган
1 дафиниов лист
1 щипка розмарин
3 с.л. зехтин
Приготвяне:
В загретия зехтин се задушава чесъна и след това се прибавят нарязаните на жулиени пилешки гърди.
Запържват се леко, след което се добавят маслините и дафиновия лист.
Разбърква се добре, добавят се настърганите домати, подправките и малко сол.
Ястието се оставя да къкри, докато доматите се сгъстят като периодично се разбърква.
Източник: merudia.bg