Крехко пилешко месо, обгърнато от воал от домашна салца и каперси за разкош. Лека, изключително бърза и лесна рецепта за лятото, която можете да гарнирате по ваш вкус. Главният Готвач на ресторант PepeNero, с. Лозенец, който ни предостави тази вкусна рецепта, я гарнира с картофи соте.
Необходими продукти:
пилешко филе 250 гр
доматена салца 100 гр
каперси 20 гр
2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
“Запечатайте“ пилешкото филе на тигана до златист цвят. Добавете чесъна и доматената салца. Изчакайте сосът малко да изври и да се сгъсти. След като доматената салца поизври, добавете каперсите и обърнете филетата няколко пъти.
Това леко и вкусно лятно ястие върви чудесно с чаша бяло вино. Сомелиерите на ресторант PepeNero препоръчват Pinot Grigio или Sauvignon blanc.