Пилешките хапки с кремообразна паста


Пилешките хапки с кремообразна паста
Снимка: iStock

Предлагаме ви една интересна рецепта с пилешко и паста.

Необходими продукти за пилешките хапки с кремообразна паста:

За хапките:

500 г обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани на хапки

2 супени лъжици зехтин

4 супени лъжици масло

4 скилидки чесън, смлени

сол и черен пипер на вкус

пресен магданоз, нарязан (за гарнитура)

За кремообразната паста с пармезан:

350 г фетучини или паста по ваш избор

2 супени лъжици масло

2 скилидки чесън, смлени

1 чаша сметана за готвене

1 чаша настърган пармезан

1/2 чаша пилешки бульон

сол и черен пипер на вкус

Вижте още: Бърза вечеря: Печена паста с броколи и пиле

Начин на приготвяне:

Сварете пастата: Сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври и сварете пастата според инструкциите на опаковката, докато стане ал денте. Отцедете и оставете настрана.

Гответе пилешките хапки: В голям тиган загрейте зехтина на средно висока температура. Добавете пилешките хапки, овкусете със сол и черен пипер. Гответе до златисто кафяво и варете, около 6-8 минути. Извадете пилето от тигана и го оставете настрана.

Направете сос с чесново масло: В същия тиган намалете топлината до средна и добавете маслото. След като се разтопи, прибавете смлян чесън и задушете за около 30 секунди, докато се появи аромат. Върнете свареното пиле в тигана и го сложете да се покрие в соса от чесново масло.

Пригответе кремообразния сос от пармезан: В отделен тиган разтопете 2 супени лъжици масло на среден огън. Добавете смлян чесън и запържете за още 30 секунди. Разбъркайте със сметаната и пилешкия бульон, като оставите сместа да заври леко. Постепенно разбъркайте настъргания пармезан до гладкост и подправете със сол и черен пипер на вкус.

Комбинирайте паста и сос: Сложете сварената паста в кремообразния сос, като се уверите, че е добре покрита.

Сервирайте: Поставете кремообразната паста с пармезан и отгоре наредете пилешките хапки с чесново масло. Поръсете с допълнително чесново масло по желание и гарнирайте с пресен магданоз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама