Предлагаме ви една интересна рецепта с пилешко и паста.
Необходими продукти за пилешките хапки с кремообразна паста:
За хапките:
500 г обезкостени пилешки гърди без кожа, нарязани на хапки
2 супени лъжици зехтин
4 супени лъжици масло
4 скилидки чесън, смлени
сол и черен пипер на вкус
пресен магданоз, нарязан (за гарнитура)
За кремообразната паста с пармезан:
350 г фетучини или паста по ваш избор
2 супени лъжици масло
2 скилидки чесън, смлени
1 чаша сметана за готвене
1 чаша настърган пармезан
1/2 чаша пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус
Вижте още: Бърза вечеря: Печена паста с броколи и пиле
Начин на приготвяне:
Сварете пастата: Сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври и сварете пастата според инструкциите на опаковката, докато стане ал денте. Отцедете и оставете настрана.
Гответе пилешките хапки: В голям тиган загрейте зехтина на средно висока температура. Добавете пилешките хапки, овкусете със сол и черен пипер. Гответе до златисто кафяво и варете, около 6-8 минути. Извадете пилето от тигана и го оставете настрана.
Направете сос с чесново масло: В същия тиган намалете топлината до средна и добавете маслото. След като се разтопи, прибавете смлян чесън и задушете за около 30 секунди, докато се появи аромат. Върнете свареното пиле в тигана и го сложете да се покрие в соса от чесново масло.
Пригответе кремообразния сос от пармезан: В отделен тиган разтопете 2 супени лъжици масло на среден огън. Добавете смлян чесън и запържете за още 30 секунди. Разбъркайте със сметаната и пилешкия бульон, като оставите сместа да заври леко. Постепенно разбъркайте настъргания пармезан до гладкост и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Комбинирайте паста и сос: Сложете сварената паста в кремообразния сос, като се уверите, че е добре покрита.
Сервирайте: Поставете кремообразната паста с пармезан и отгоре наредете пилешките хапки с чесново масло. Поръсете с допълнително чесново масло по желание и гарнирайте с пресен магданоз.