Пилешки кюфтета с босилек


Пилешки кюфтета с босилек

Кюфтенцата са много ароматни с пресен лук и чесън и пресен босилек, в нежен сос.

Необходими продукти:

500 г пилешки гърди

връзка пресен лук (1/2 глава стар лук)

връзка пресен чесън

шепа листенца босилек

1 яйце

черен пипер

сол

зехтин

продукти за соса:

200 г заквасена сметана

150 г кашкавал

1 ч.л. ретро Дижонска горчица

черен пипер

сол

 

пресен босилек за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Смелете в блендер пилешкото месо, докато стане на кайма или го нарежете с нож на ситно.

Сложете го в купа и чукнете едно яйце. Нарежете на ситно връзка пресен лук и пресен чесън, както и шепа пресен босилек. Поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. С леко навлажнени ръце оформете малки кюфтенца и ги подредете в тавичка или йена. Полейте ги със струйка зехтин и ги печете за 20-25 минути.

В купа настържете кашкавала. Добавете заквасената сметана, горчицата, черния пипер и солта и разбъркайте. Отворете фурната и поставете по една чаена лъжица от сместа върху всяко от кюфтенцата. Допечете за още 10 минути, докато сосът се стопи.

Поднесете топли, поръсени с пресен босилек.

Източник: vkusnoteka.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама