Пилешки дробчета с пюре от карфиол


Пилешки дробчета с пюре от карфиол

Предлагаме ви една бърза и лесна рецепта за пилешки дробчета с гарнитура пюре от карфиол.

Необходими продукти:

500 гр пилешки дробчета

щипка сол

2 с.л. масло

2 с.л. дижонска горчица

1 средно голяма глава лук

Продукти за гарнитурата:

1 карфиол (500- 600 гр)

50 мл прясно мляко

1 с.л. масло

щипка сол

щипка черен пипер

няколко стръка копър

Приготвяне на пилешките дробчета:

Измийте и подгответе пилешките дробчета. Нарежете на ситно лука.

В голяма купа смесете дижонската горчица с пилешките дробчета.

Разтопете маслото на силно загрят тиган. Към разтопеното масло сложете ситно нарязания лук и сол на вкус, разбъркайте интензивно, за да не загори. На лука му трябва не повече от половин до една минута (не трябва да загаря).

Разбъркайте добре и добавете овкусените с горчица дробчета. Сложете капак, за да могат да се задушат. Необходими са около десетина минути, за да станат напълно готови.

Приготвяне на гарнитурата от карфиол:

Първо измийте и почистете добре карфиола. Нарежете го на малки розички, за да може да се свари по-бързо. Имате два варианта за термична обработка на карфиола. Единият е да го сварите, а другият е да го приготвите на пара. 

След като сте сварили или приготвили на пара карфиола, следва да се справите и с копъра. Измийте го и го нарежете на ситно. Добавете го към сварения вече карфиол, добавете сол и черен пипер на вкус, малко парченце масло за аромат и пасирайте. Най-накрая добавете и млякото, то ще придаде още по-мек вкус на пюрето. Разбъркайте добре. Пюрето може да се сервира както горещо, така и охладено.

Източник: sweetchocolateheaven.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама