Предлагаме ви една бърза и лесна рецепта за пилешки дробчета с гарнитура пюре от карфиол.
Необходими продукти:
500 гр пилешки дробчета
щипка сол
2 с.л. масло
2 с.л. дижонска горчица
1 средно голяма глава лук
Продукти за гарнитурата:
1 карфиол (500- 600 гр)
50 мл прясно мляко
1 с.л. масло
щипка сол
щипка черен пипер
няколко стръка копър
Приготвяне на пилешките дробчета:
Измийте и подгответе пилешките дробчета. Нарежете на ситно лука.
В голяма купа смесете дижонската горчица с пилешките дробчета.
Разтопете маслото на силно загрят тиган. Към разтопеното масло сложете ситно нарязания лук и сол на вкус, разбъркайте интензивно, за да не загори. На лука му трябва не повече от половин до една минута (не трябва да загаря).
Разбъркайте добре и добавете овкусените с горчица дробчета. Сложете капак, за да могат да се задушат. Необходими са около десетина минути, за да станат напълно готови.
Приготвяне на гарнитурата от карфиол:
Първо измийте и почистете добре карфиола. Нарежете го на малки розички, за да може да се свари по-бързо. Имате два варианта за термична обработка на карфиола. Единият е да го сварите, а другият е да го приготвите на пара.
След като сте сварили или приготвили на пара карфиола, следва да се справите и с копъра. Измийте го и го нарежете на ситно. Добавете го към сварения вече карфиол, добавете сол и черен пипер на вкус, малко парченце масло за аромат и пасирайте. Най-накрая добавете и млякото, то ще придаде още по-мек вкус на пюрето. Разбъркайте добре. Пюрето може да се сервира както горещо, така и охладено.
Източник: sweetchocolateheaven.com