Пилешкото месо, особено по-сухото се комбинира много добре в рецептите с бекон. Парти бутчетата, увити в бекон и запечени добре са сравнително бърза вечеря.
Необходими продукти за 2 порции:
4-5 парти пилешки бутчета
8-10 слайса бекон
черен пипер на вкус
сол на вкус
китайско зеле за гарнитура
1 с.л. оцет
1 с.л. зехтин
магданоз нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се осоляват (сложете по-малко сол, ако беконът е прекалено солен) и се поръсват с черен пипер.
Всяко парти бутче се увива с 1 или 2 парченца бекон, в зависимост от големината на двете.
Поставят се в тавичка и се пекат в предварително загряна фурна на 180 градуса около 40-45 минути.
Поднасят се с гарнитура от китайско зеле, овкусено с оцет, зехтин, сол.
Източник: merudia.bg