Пилешка супа от тефтера на баба


Пилешка супа от тефтера на баба
Снимка: iStock

Независимо, че вече има огромно разнообразие на всякакви видове специалитети, които можем да ядем, то на първо място в сърцето на всеки е любимата пилешка супа на баба, която лекува и тялото, и душата.

Необходими продукти за пилешката супа на баба:

300 г обезкостено и сварено месо от кокошка

3 ч.ч. бульон

1 морков

1 глава лук

4 картофа

1 зелена чушки

фиде

сол

3 с.л. олио

3 с.л. кисело мляко

1 жълтък

черен пипер

магданоз

Вижте още: Тази рецепта е хит в мрежата: Запечен качамак със синьо сирене и рикота

Начин на приготвяне:

Налейте една чаша вода и добавете бульона от сварената кокошка. Почистете и нарежете лука, моркова и чушката на дребно.

Добавете ги към врящия бульон. Сипете олиото и овкусете със сол. Варете така около 15 минути. Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета.

Сложете ги към супата и добавете обезкостеното месо. Варете до омекване на зеленчуците. Малко преди края добавете фидето (около една шепа).

Разбийте жълтъка с киселото мляко, добавете 2-3 с.л. от супата, за да направите застройка. Отстранете супата от котлона и изсипете яйчената смес, за да я застроите.

Върнете тенджерата и доварете супата още 2-3 минути. Овкусете с черен пипер и магданоз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама