Независимо, че вече има огромно разнообразие на всякакви видове специалитети, които можем да ядем, то на първо място в сърцето на всеки е любимата пилешка супа на баба, която лекува и тялото, и душата.
Необходими продукти за пилешката супа на баба:
300 г обезкостено и сварено месо от кокошка
3 ч.ч. бульон
1 морков
1 глава лук
4 картофа
1 зелена чушки
фиде
сол
3 с.л. олио
3 с.л. кисело мляко
1 жълтък
черен пипер
магданоз
Вижте още: Тази рецепта е хит в мрежата: Запечен качамак със синьо сирене и рикота
Начин на приготвяне:
Налейте една чаша вода и добавете бульона от сварената кокошка. Почистете и нарежете лука, моркова и чушката на дребно.
Добавете ги към врящия бульон. Сипете олиото и овкусете със сол. Варете така около 15 минути. Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета.
Сложете ги към супата и добавете обезкостеното месо. Варете до омекване на зеленчуците. Малко преди края добавете фидето (около една шепа).
Разбийте жълтъка с киселото мляко, добавете 2-3 с.л. от супата, за да направите застройка. Отстранете супата от котлона и изсипете яйчената смес, за да я застроите.
Върнете тенджерата и доварете супата още 2-3 минути. Овкусете с черен пипер и магданоз.