Пилешка супа


 Пилешка супа

Понякога човек има нужда само от една купа пилешка супа, за да се почувства отново добре и да се сгрее.

Необходими продукти:

4 големи бутчета

1 морков

1 парче целина

1 стрък праз лук

1 глава лук

1 ч.л. сушена чубрица

1 дафинов лист

1/2 ч.л. сух девесил

1/2 ч.л. червен пипер

сол и черен пипер

2-3 шепи фиде

1 яйце

250 мл. кисело мляко

1 с.л. брашно

сол

връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Сложете пилешките бутчета в тенджера. Добавете нарязани на малки кубчета моркови, лук и целина. Праз лука нарежете на тънки кръгчета. Поръсете подправките и налейте 3 л. вода. Варете до пълна готовност на месото. Извадете бутчетата и внимателно ги обезкостете. Върнете месото в супата. Добавете 2-3 шепи фиде и ако е поизвряла водата може да долеете още малко. Варете супата още 5-6 минути.

В малка тенджерка разбъркайте яйцето, брашното, киселото мляко и солта до хомогенност. Сложете я на котлона на слаб огън, за да кипне, при непрекъснато бъркане. Щом кипне започнете да добавяте няколко черпака, от бульона на супата, в застройката, за да я темперирате. Разбъркайте добре и внимателно я излейте в супата, при непрекъснато бъркане. Нарежете магданоз на ситно и го добавете.

По желание поднесете с лимонов сок.

Източник: vkusnoteka.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама