Понякога човек има нужда само от една купа пилешка супа, за да се почувства отново добре и да се сгрее.
Необходими продукти:
4 големи бутчета
1 морков
1 парче целина
1 стрък праз лук
1 глава лук
1 ч.л. сушена чубрица
1 дафинов лист
1/2 ч.л. сух девесил
1/2 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер
2-3 шепи фиде
1 яйце
250 мл. кисело мляко
1 с.л. брашно
сол
връзка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Сложете пилешките бутчета в тенджера. Добавете нарязани на малки кубчета моркови, лук и целина. Праз лука нарежете на тънки кръгчета. Поръсете подправките и налейте 3 л. вода. Варете до пълна готовност на месото. Извадете бутчетата и внимателно ги обезкостете. Върнете месото в супата. Добавете 2-3 шепи фиде и ако е поизвряла водата може да долеете още малко. Варете супата още 5-6 минути.
В малка тенджерка разбъркайте яйцето, брашното, киселото мляко и солта до хомогенност. Сложете я на котлона на слаб огън, за да кипне, при непрекъснато бъркане. Щом кипне започнете да добавяте няколко черпака, от бульона на супата, в застройката, за да я темперирате. Разбъркайте добре и внимателно я излейте в супата, при непрекъснато бъркане. Нарежете магданоз на ситно и го добавете.
По желание поднесете с лимонов сок.
Източник: vkusnoteka.bg