Днес ви представяме една страхотна пилешка яхния, която освен, че ще ви засити, ще ви върне спомените за летните вечери, които сте прекарвали като деца на село.
Необходими продукти за пилешката яхния:
5 картофа
олио
2 пилешки бутчета
2 глави лук
100 мл доматен сок
1 с.л. червен пипер
сол - на вкус
2 дафинови листа
магданоз
Вижте още: Жестоко кьопоолу от трънския край
Начин на приготвяне:
В тенджера се загрява олио и се запържва нарязаното пилешко месо. Слагат се обелените и нарязани картофи и ситно нарязан лук.
Разбърква се за 3-4 минути и сипваме червения пипер. После се налива топла вода да покрие продуктите и оставяме да се готви на умерен огън.
Когато месото и зеленчуците са готови, се изважда месото и се обезкостява, ако е от бутчета и се накъсва на мръвки. Връщаме в тенджерата и прибавяме доматения сок с дафиновия лист и сол на вкус.
Оставя се яхнията да поври още малко 2-3 минути, ако е по-рядко може да се сгъсти с 1 с. л. брашно. Готовата яхния поднасяме топла с нарязан магданоз.