Пиле с кокосово мляко и лайм


Пиле с кокосово мляко и лайм

Пилето по индонезийски става много сочно и вкусно. Сигурна съм, че ако обичате сладко-кисел вкус, ще ви хареса много.

Необходими продукти:

2 бр. пилешки гърди (пеперуда)

черен пипер

продукти за маринатата:

3 с.л. зехтин

кората от 1 лайм

1 ч.л. кимион

2 с.л. соев сос

1 и 1/2 ч.л. сол

2 ч.л. захар

2 ч.л. къри

3/4 ч.ч. кокосово мляко

сокът от 1 лайм

продукти за декориране:

1 люта чушка

връзка пресен магданоз (или кориандър)

1 плик за печене.

Начин на приготвяне:

Разрежете пилешките пеперуди, през хрущяла по средата и отделете двете филета. Отрежете всяко едно филе хоризонтално на две. Трябва да получите 8 филета. След което ги поставете в прозрачно кухненско фолио и ги начукайте, за да се изтънят. Поръсете ги с черен пипер.

Пригответе маринатата.

В купа смесете всички съставки за маринатата. Сложете пилешките филета в плика за печене и излейте отгоре маринатата. Стегнете плика и хубаво ги разклатете. Оставете ги да се мариноват поне за половин час.

Загрейте грил тиган с малко зехтин и изпечете отцедените мариновани пилешки филета за по 3-4 минути от страна. Не ги местете след като ги поставите, за да получите грил шарки.

Излейте маринатата в малка касерола и я кипнете за 3-4 минути на котлона.

През това време нарежете лютата чушка на фини кръгчета. Нарежете на ситно и магданоза.

Поднесете пилето по Индонезийски върху ориз, полейте го отгоре със соса и поръсете с кръгчета люта чушка и пресен магданоз. На децата на слагайте люта чушка. Поднесете топло.

Източник: vkusnoteka.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама