Пиле с чесън по рецепта на Джейми Оливър


Пиле с чесън по рецепта на Джейми Оливър
Снимка: iStock

Тази рецептата за пиле с чесън на Джейми Оливър предлага възхитителна комбинация от текстури и вкусове.

Необходими продукти за пилето с чесън:

4 скилидки чесън

2 пилешки гърди без кожа, по 150 г всяка

700 г нахут от буркан

250 г бейби спанак

сол и черен пипер на вкус

Вижте още: 3 начина да печете картофи като Джейми Оливър

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете скилидките чесън по дължина. Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на силен огън и добавете една супена лъжица зехтин.

Разбърквайте често чесъна, докато стане златист. През това време нарежете всяка пилешка гърда на три ленти по дължина и овкусете със сол и черен пипер.

След като чесънът стане златист, използвайте решетъчна лъжица, за да го извадите от тигана, оставяйки маслото. Добавете пилешките ленти в тигана и гответе за около 5 минути, или докато станат златисти и се сготвят, като ги обръщате от време на време.

След пилето е готово, го извадете от тигана и добавете нахута, включително сока му.

Прибавете спанака, чесъна и една супена лъжица винен оцет. Разбъркайте всичко в тигана, докато спанакът омекне и нахутът се загрее. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Върнете пилето в тигана и разбъркайте. Оставете няколко минути, за да поеме от всички вкусове и сервирайте.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама