Тази рецептата за пиле с чесън на Джейми Оливър предлага възхитителна комбинация от текстури и вкусове.
Необходими продукти за пилето с чесън:
4 скилидки чесън
2 пилешки гърди без кожа, по 150 г всяка
700 г нахут от буркан
250 г бейби спанак
сол и черен пипер на вкус
Вижте още: 3 начина да печете картофи като Джейми Оливър
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете скилидките чесън по дължина. Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на силен огън и добавете една супена лъжица зехтин.
Разбърквайте често чесъна, докато стане златист. През това време нарежете всяка пилешка гърда на три ленти по дължина и овкусете със сол и черен пипер.
След като чесънът стане златист, използвайте решетъчна лъжица, за да го извадите от тигана, оставяйки маслото. Добавете пилешките ленти в тигана и гответе за около 5 минути, или докато станат златисти и се сготвят, като ги обръщате от време на време.
След пилето е готово, го извадете от тигана и добавете нахута, включително сока му.
Прибавете спанака, чесъна и една супена лъжица винен оцет. Разбъркайте всичко в тигана, докато спанакът омекне и нахутът се загрее. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Върнете пилето в тигана и разбъркайте. Оставете няколко минути, за да поеме от всички вкусове и сервирайте.