Ето какво ви трябва, за да си приготвите вкусотията от снимката, която нашите приятели от vremezagotvene.bg, са споделили днес.
Необходими продукти:
2 порции
2 пилешки гърди
брашно за овалване
30 мл олио
сол
черен пипер
100 г червени боровинки
1 с.л. масло
1 с.л. винен оцет
1-2 с.л. кафява захар
щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
Сложете голям тиган с олио да загрява. Нацепете филетата на ромбчета, овкусете със сол и пипер, оваляйте в брашно. Запържете ги първо откъм нацепената страна, след това от другата. Извадете го в чиния. В освободения тиган сипете боровинките, маслото, оцета, кафявата захар, индийското орехче и 100 мл вода. Оставете да редуцира.
Върнете пилешкото в тигана, долейте 20-30 мл вода. Варете 10 мин.